Jubileumi háladás Kalocsa-Kecskemét 25. év

2018-ban a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye létrejöttének 25. évfordulóját ünnepeljük, így jubileumi hálaadásra hívtunk mindenkit május 26-án Kecskemétre!

A Magyar Kurír beszámolója itt található az eseményről. Trauttwein Éva és Lambert Attila velünk töltötték az egész napot.
A Parázs Központ mukatársainak fotói itt találhatók.

II. János Pál pápa 1993. május 30-án, átalakítva a Trianon előtti egyházmegyei határokat, az ezer éves Kalocsai Érsekséghez csatolta a Váci Egyházmegye korábbi területeinek egy részét, Kecskemét városával együtt. Így jött létre a mai Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye, melynek területe csaknem teljesen azonos Bács-Kiskun Megye közigazgatási területével. Sok jó dolog történt az elmúlt ezer... és 25 évben is.
A hálaadó érseki szentmise után, ami 10 órakor kezdődött a kecskeméti Társszékesegyházban, vagyis a Nagytemplomban az esemény az Arborétumban folytatódott Egyházmegyei Családmajálissal. Az ebéd után vidám, játékos feladatok következtek több állomáson az Arborétum területén a kecskeméti katolikus közösségek szervezésében. A legalább 5 állomást teljesítő családok között értékes nyereményeket sorsoltunk.
Az ebéd után Dr. Finta József pasztorális püspöki helynök rövid ismertetőt tartott, képes bezámolóval egybekötve a Főegyházmegye pasztorális életéről.
Az egész nap az Érsekség ajándéka volt. Nagyon köszönjük!

Plakát: