XXVIII. Bugaci Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábor 2019

2019. augusztus 4-11.

Hinni Istenben akkor, amikor minden rendben van az életünkben … bízni az Ő segítségében akkor, amikor egyébként látszólag mi is mindent meg tudunk oldani – talán nem nagy kihívás. Azonban mindenkinél előfordulhatnak – és nagy valószínűséggel előbb-utóbb elő is fordulnak – olyan helyzetek, események, amikre nem számított, amelyeket túl nagy megpróbáltatásnak értékel. Élem a rendezett mindennapokat. Dolgozom, tanulok, sportolok, olykor szórakozom … és egyszer csak bekövetkezik egy hirtelen baleset, egy súlyos, gyógyíthatatlan betegség. Amire eddig képes voltam, arra többé nem, vagy csak nagyon részben! Hogyan dolgozom ezt föl? A szüleim hirtelen bejelentik, hogy elválnak. Netán a saját házastársam közli velem, hogy elhagy és máshoz költözik. Mi lesz ezután? Nem terveztünk még gyermeket, vagy nem terveztünk már több gyermeket – és íme, mégis megfogant. Mit tegyünk most? Rászoktam az italra … a cigire … valamilyen drogra vagy pótcselekvésre. Már teljesen eluralkodott rajtam! Lehetséges-e szabadulás? Volt munkám, megélhetésem – de egyik pillanatról a másikra elküldtek. A pénzem fogytán, a szegénység kopogtat az ajtón. Lerombolja vagy megerősíti a hitemet egy ilyen súlyos csapás? Tudok-e bízni abban, hogy ilyenkor is velem van az Isten, a tenyerén tart engem, akar és tud is segíteni? Akadnak emberek, akik saját élettapasztalatuk alapján tudnak biztató választ adni ezekre a súlyos kérdésekre.

Velük találkozhatunk a XXVIII. BUGACI IFJÚSÁGI LELKIGYAKORLATOS TÁBORban!

Téma: Isten tenyerén! Bizalom Istenben súlyos élethelyzeteinkben.

Helyszín: a Hittanya, a bugaci puszta mellett (6132 Móricgát, Bezsenyi dűlő 104.) Térkép

Ideje: 2018. augusztus 4-től 11-ig, vasárnaptól vasárnapig. Ismét lesz Nosztalgiatalálkozó is azon régi táborozóink számára, akik csak augusztus 10-11-e szombat-vasárnapra tudnak eljönni. Kérjük, aki csak teheti, egész hétre jöjjön! Aki csak pár napra nézne ki, jöjjön hétvégén!

Táborozóprofil: Várunk mindenkit: elsősorban fiatalokat, de hittanos gyerekeket, családokat is.

Költség: 14.000 Ft/fő/8 nap, további nagycsaládos kedvezmények (a teljes tábor idejére vonatkozóan): egy családból 2 fő: 13.000 Ft. fejenként, egy családból 3 fő vagy afölött: 11.000 Ft. fejenként. Három év alatt ingyenes, háromtól hét éves korig 8.000 Ft. a tábor díja. (Ha valaki csak egy-két napra jön, a napi díj 1800 Ft/fő)

Hozzatok jegyzetfüzetet, Szentírást, hálózsákot, laticelt, s aki csak teheti, sátrat(!). Viszont ne hozzatok magnót, MP3-lejátszót, laptopot és hasonló zajkeltő, zavaró tényezőket! Ne hozzatok magánélelmiszereket sem: chipset, üdítőt stb. Vagy ha mégis, akkor az közös!

Adományt (élelmiszer, gyümölcs, tisztítószerek stb.) szívesen fogadunk. Kérjük, hogy az adományozók a lent megadott elérhetőségeken előre jelezzék, mit és mennyit tudnak adni!

A tábor napirendjében helyet kapnak a témában járatos papok, szerzetesek, világi szakemberek előadásai, melyeket kis csoportokban beszélgetés során mélyítünk el. A lelkigyakorlatos jelleget erősíti a napi gitáros szentmise, a közös imádság, a szentségimádás. Ugyanakkor fontosnak tartjuk az ismerkedést, a közösségépítést, a jó hangulatot is. Ezért gondoskodunk arról, hogy ne hiányozzon a sport, a játék, a túra, a kézműves-foglalkozások, a zene és tánc sem.

Kérünk Benneteket, hogy minél szélesebb körben ismertessétek ezt a meghívást, hogy más hittanosok, fiatal barátaitok is részt vehessenek ezen a programon! Lehetőleg jelentkezzetek június végéig!
 
Elérhetőség:
Dr. Finta József általános helynök, táborvezető: 20/917-7621, giuseppefinta@gmail.com
Kapus Krisztián táborszervező: 20/977-1497, kapusk@gmail.com
 
További információ:
www.hittanya.hu
www.facebook.com/hittanya.hu
 
A rendezvény az EFOP-1.3.7-17-2017-00289 azonosítószámú pályázati projekt támogatásával valósul meg.

 

Plakát: