Életvédő csoportok

Az egyházmegye Élet- és Családvédelmi Központjának tevékenysége Kormos Miklós atya vezetésével:

 • Emlékhely az arborétumban (Kandalló), Kiképző kurzusok (Szt. Ignác Iskola), Mária Magdolna Kúrzus
 • Élet Napja (2007); Aprószentek napi ökumenikus együttlét, élet-menet (kórház, emlékhely) – 2007. dec. 27.
 • Életvédő Imafüzet (2 kiadás), Életbevágó, Fészekmeleg (2), Gloria Polo: Akit villámcsapás ért (2), Kandalló
 • Kapcsolat a MAKACS Életvédő Fórumával (tagság); a megyei ANTSZ képviselőivel (kezdeményezés kismamák megszólítására)

Irgalmasság Anyja imacsoport (Kecskemét)

 • rendszeres találkozók, szentségimádás, életvédő rendezvények

Közbenjáró, engesztelő csoport vagyunk. Szerdánként jövünk össze a Főplébánia közösségi épületében (volt helynökségen). Dicsőítünk, Bibliát olvasunk, és rózsafüzért imádkozunk.
Hétfőnként a Nagytemplomban csendes szentségimádást tartunk (15-18-óráig). Elkötelezett harcot folytatunk az abortuszok ellen. Böjtláncban imádkozunk az abortuszban sérült anyák testi-lelki gyógyulásáért. Alkalmaink nyitottak, bárkiért szívesen mondunk közbenjáró imát! Közbenjáró szolgálatunkhoz többféle kurzust végeztünk.
Évente Kecskemét különböző helyszínein megszervezzük az Aprószentek napi engesztelést a meg nem születettekért és Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén a lelki örökbefogadást szentmisében keretében.
Kezdeményeztük a 2004-ben nagyrészt közadakozásból megvalósult kegyeleti emlékhely létrejöttét, amely a kecskeméti Arborétumban található a Mária kápolna mellett.
Szeretettel várjuk azokat a testvéreket csoportunkba, akik nyitottak erre a szolgálatra!
Jobbágy Mihályné Zsusza védőnő

Dusnoki csoport
Megalakulás: 2011-02-16
Tagok: Csorbáné Bolvári Etelka és Mészáros Lászlóné (Éva) szülésznők, Mindszentiné Varga Judit, Galambos Zoltánné (Ágnes), és Hunyadiné Lászlóné (Nóra) nagycsaládos anyukák, Pásztorné Varga Márta, Kormos Miklós lelkész
Célkitűzések:

 1. emlékhely létrehozása a meg nem született gyermekek számára, amelynek célja az édesanyák és családok gyógyulása is.
 2. imaháttér:
  -általános - házasságra készülőkért, fiatalokért, családokért, (válsághelyzetben lévő) kismamákért
  - válsághelyzetben lévő kismamákért és az abortusz, ill. vetélés utáni sebekből gyógyulni kívánókért személyesen (más támogató szervezetek ajánlása)
  - a lelki örökbefogadás (pl. febr. 2. vagy márc. 25.) és az Aprószentek napi engesztelés szervezése
 1. az élet örömhírének propagálása pl. az Élet Napja (jún. 1.) megünneplése, az anyaság és a nagycsalád értékeinek, szépségének bemutatása (kábel Tv), oktatási anyagban való megerősítése (a CSÉN családórák tartására által, de legalább Az élet csodája, ill. A megtört varázs c. filmek által).
 2. a természetes családtervezés (TCST) szélesebb körben való megismertetése szórólap, előadás, tanfolyam által
 3. a fogantatás és a szexualitás összefüggésében a házasságig megőrzött tisztaság népszerűsítése (pl. Fészekmeleg kiadvány, ifjúsági találkozó, csoportfoglalkozások)
 4. kapcsolat a plébániával, helyi és vidéki intézményekkel (pl. önkormányzat, oktatási int., védőnői szolgálat)

Dusnokon a család éve adott apropót a Központ helyi életvédő csoportjának létrehozására. Februárban három sokgyermekes édesanyával, két szülésznővel és egy Teréz anya Betegek és szenvedők munkatársainak közösségének tagjával havonta kezdtünk el találkozni. Imádság, közösségépítés és feladat-megbeszélés szerepelt a napirendben. A csapat segített a tavaszi lelki örökbefogadás előkészítésében és levezetésében. Kezdeményeztünk egy helyi emlékhelyet a meg nem születettekért. Kiállítással, zenével és filmvetítéssel próbáltuk az Élet Napját (jún. 1.) szebbé tenni a helyi kultúrházban és előterében.