Ciklus-show Dusnokon

Az MFM-Projekt® mottója:
Csak arra vigyázok, amit értékesnek tartok…

Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesületünk „Boldogabb családokért” családi életre nevelés programja 2006 őszétől kibővült egy német nagysikerű felvilágosító programmal, az MFM-Projekttel (Mädchen Frauen Meine Tage = lányok, asszonyok, menstruáció). A lányok számára tartandó foglalkozás, a „Ciklus-show – Testem titkos jelzéseinek nyomában” központi gondolata a következő: a serdülő lányok önképét és életérzését nagymértékben meghatározza, milyennek tapasztalják meg és értékelik a testüket, milyen üzeneteket hallanak testükkel - és így saját magukkal kapcsolatban.

A program kitalálója és elindítója Dr. med. Elisabeth Raith Paula müncheni orvosnő. Az MFM-Projekt 1999-ben indult Münchenben, és azóta több száz tanácsadót képeztek ki, elsősorban Németországban, de a környező országokban, így Svájcban, Hollandiában és Ausztriában is. Németországban 2000 és 2007 között összesen 138655 fő vett részt a különféle programokon (workshop lányoknak, workshop fiúknak és szülői est). Ebből 2007-ben 39271 résztvevő volt. A programról közvetlenül német nyelven lehet tájékozódni a www.mfm-projekt.de internetcímen, illetve a www.mfm-projekt.eu oldalon.

A program Magyarországra történő adaptációját és elterjesztését Egyesületünk vállalta, így az MFM-Projekt országos projekt-központja a Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület. Magyarországi projektfelelős Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes. MFM szakmai tanácsadó Kupás Anita, kapcsolattartók Tirczka Imréné Zsófia és Vargáné Sere Csilla.

Magyar nyelven a www.mfm-projekt.hu oldalon lehet tájékozódni a programról.

 

Letölthető anyagok: