Házasság hete Kecskemét 2015.

Házasság hete 2015. – Az elkötelezett szerelem ünnepe Kecskeméten
Lesz 2016-ban is: február 6-14-ig!
Hisszük és tapasztaljuk, hogy a házasság lehet örök, önátadó, hűséges, szenvedélyes szeretetszövetség. Ez az értékközvetítő üzenet a médiában is központi figyelmet kapott 2015. február 8-15-ig a Házasság hetéről szóló híradásokban. A kecskeméti programokról a KTV tudósításai a február 16-ai Mozaik műsorban és a Hírös Hírek február 17-ei adásában szerepelnek. A Magyar Katolikus Rádió riportbeszélgetése a február 17-ei Életrevaló c. műsorban 9:30-kor és 18:04-kor hangzott el, honlapjukon az Archívumból kikereshető. Flashmob kisfilmünk a YouTube-on megtalálható.
A Házasság hete nemzetközi programsorozathoz 2008 óta hazánkban is egyre több település csatlakozik. Angliából indult el az a kezdeményezés, mely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság, vagyis az elkötelezett szerelem fontosságára irányítja az emberek figyelmét. Magyarországon a programot a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa honosította meg. A központi honlapon: www.hazassaghete.hu megtalálható a különböző települések színes kínálata.

2015-ben Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával, még több remek, kecskeméti helyszín, patinás és vonzó városi intézmény és szervezet bekapcsolásával, nagyobb helyi összefogással, még több értékes program megvalósításával csatlakoztunk az országos programsorozathoz:
Szerel-mesék az Otthon Moziban; Tündér ballonkabátban a Ciróka Bábszínházban; Szerelmi zálog – tárlatvezetés a Bozsó Gyűjteményben; Páros programok a Kecskeméti Fürdőben; Versmondó verseny a Kodály Iskolában; számos ötletes program a Katona József Könyvtárban; Hit, család, küldetés - ökumenikus konferencia a Szentcsalád Plébánián; Séta a családokért és rajzpályázat a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület szervezésében, fogadás a Városházán Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony köszöntésével, ökumenikus áldással.
A kapcsolatépítő programokra nem csak házasokat vártunk!
A SZÉK egyesület által működtetett Parázs Központ programjai 2015-ben is nagyon népszerűek voltak, sokan már a szórólapok megjelenése előtt érdeklődtek, tavalyi élményeik nyomán. Ismét megrendeztük a Szerelem íze vacsoraestet az Aranyhomok Szállodában, egy új flashmobot, és az évek óta nagyon népszerű Szerelmi kalandtúrát.

Flashmob a Piacon
"Újra Téged vennélek feleségül!" szlogennel pár perces vidám és kellően romantikus akcióra vártuk Valentin-Bálint napon azokat a házaspárokat, akik vallják, hogy a házasság jó dolog, életre szóló szeretetszövetség, amely kiteljesítheti két ember szerelmét, így érdemes elköteleződni, és nap mint nap tenni érte! A részleteket csak a férfiaknak árultuk el, a hölgyeknek meglepetés volt!:)
A flashmobról készült kisfilm a YouTube-on látható.
A résztvevők között kisorsoltuk a piac árusai, őstermelői által felajánlott nyereményeket: sajttál, méz, zöldségcsomag, mangalicatál, kecskejoghurt és szappan, virágcsokor formájában.

Szerelem íze vacsoraest
Február 14-én elegáns, romantikus vacsorára vártuk a párokat az Aranyhomok Szállodába, ahol az előétel, leves, főétel és desszert mellé kapcsolatépítő feladatokat főztünk ki a Szeretet-nyelvek témakörében! 40 db kétszemélyes, gyertyafényes asztalnál foglaltak helyet a párok. Az est fotóit itt lehet megnézni.
A nyeremények is gazdára találtak: a Korda Könyvesbolt 5000 Ft-os utalványa, a CsaládiKiss Cukrászat tortautalványa, és az Aranyhomok Szálloda 2 személyre szóló wellness belépője.

A Szerelmi kalandtúra! 15-95 éves korig
A Szerelmi kalandtúra alapötletét 4 évvel ezelőtt kaptuk a szegedi Családpasztorációs Irodától. 2015-ben több mint száz pár jelentkezett. A feladatokat február 9. és március 23. között lehetett teljesíteni.
A jelentkezés után a párok e-mailben tájékoztató levelet kaptak a kalandtúra feladatairól, helyszíneiről és időpontjairól. A kapcsolatépítő feladatok között szép számmal akadt szabadon választott időpontban teljesíthető is. A feladatok elvégzését a párok egy papír alapú útlevélben igazolhatták, a helyszíneken kapott matrica beragasztásával. A Házasság hete legtöbb programja is pontot ért!
Remek programmal várt a Bozsó Gyűjtemény, Aranyhomok Hotel, Családi Kiss Cukrászat, Alibi kávézó&toast bár, Művész Kávézó-Art Café...
Március 23-án 18 órakor élménybeszámoló estet tarttunk, ahol az útlevéllel érkező és legalább 7 feladatot teljesítő párok között kisorsoltuk az Aranyhomok Szálloda 2 személyre szóló wellness belépőjét, a Korda Könyvesbolt 5000 Ft-os utalványát, majd a fődíjat: Család- vagy párfotózás 25.000 Ft értékben, a SZÉPNEKED Photography-tól.

Néma Attiláné Ella
PPK koordinátor
30-497-09-09

 

Plakát: