Hittanverseny megyei döntője Kiskunfélegyházán 2017.

      Az espereskerületi fordulókon részt vett több, mint ötszáz gyermek és fiatal közül jutottak be a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Hittanversenyének megyei döntőjére azok a hittanosok, akik összegyűltek 2017. április 1-jén, szombaton Kiskunfélegyházán. A versenynek a Szent István Plébániához tartozó Batthyány Lajos Általános Iskola adott otthont. A képek itt láthatóak az eseményről.

    A közel száz fölsős és középiskolás diák három témakörben mérte össze a tudását: Máté evangéliuma, Szent László király és Asztrik érsek élete, illetve a Katolikus Egyház Katekizmusának bizonyos részei alkották a verseny anyagát.  A tesztek megírását érseki mise követte, majd az eredményhirdetés izgalmas perceit követően közös ebéddel zárult a rendezvény. A gyerekek, fiatalok oklevelekkel, ajándékokkal feltarisznyázva térhettek haza.

    Az ilyen módon megrendezett, kétfordulós hittanverseny mintegy 25 éves múltra tekinthet már vissza Főegyházmegyénkben. Köszönet minden felkészítő hittanárnak, szorgalmas diáknak, és különösen a mostani döntő megszervezésében, lebonyolításában oroszlánrészt vállaló Hajagos Gyula esperes atyának és Polyóka Gábor hitoktatónak.

 

Dr. Finta József  általános helynök  pasztorális püspöki helynök