Önkéntes beteglátogató képzés indul

A Budapesti Katolikus Kórházlelkészség szeretettel várja az önkéntes beteglátogató szolgálatra elhivatottságot érző, hitüket gyakorló katolikusok jelentkezését az október elején induló beteglátogató-képzésére.

Az önkéntes beteglátogató szolgálat a budapesti kórházak heti lelkipásztori szolgálatához kapcsolódik. Az önkéntes beteglátogatók a hét egy adott napján a kórházba bejáró katolikus pap látogatását megelőző napon végiglátogatják azt az osztályt, ahova a kiválasztott kórházon belül be lett osztva. A látogatás legfőbb célja lehetővé tenni a betegeknek, ha szentségekhez kívánnak járulni. 
Az önkéntes beteglátogatók missziója azonban ennél összetettebb: mindenkihez szól, egy elfogadó, szeretetteljes jelenlét – Krisztus szeretetével jelen lenni, elvárások nélkül, nyitottan a beteg felé, az ő igényeire érzékenyen, rossz érzés nélkül elfogadva azt is, ha ő erre nem tart igényt.
A képzésre szeptember végéig lehet jelentkezni a Budapesti Katolikus Kórházlelkészség (06-1) 224-8640-es telefonszámán hétköznap 8-16 óra között. 

 

Dátum: 
2017. szeptember 11. - 2017. szeptember 30.