Beszámoló a bugaci Régiós Találkozóról - 2018. tavasz

2018. április 14-én a kiskunfélegyházi ifjúsági régió fiataljai Régiós Találkozóra gyűltek össze Bugacon.
Az esemény az EFOP-1.3.7-17-2017-00289 azonosítószámú pályázati projekt keretében valósult meg.

 

 

 

2018. április 14-én húsz év után újra megrendezésre került a Bugaci Ifjúsági Tavaszköszöntő Bál, ami egyben régiós ifjúsági találkozó is volt: többségében a környező településekről, a kiskunfélegyházi ifjúsági régióból érkeztek a fiatalok.

A találkozó szentmisével kezdődött, amit Finta József pasztorális helynök, Ivanics Zoltán ifjúsági referens, Kis István plébános és Tóth Tibor atya mutatott be, és amin a kiskunfélegyházi ifjúsági énekkarral együtt végeztük a zenei szolgálatot. Lelki feltöltődés volt számomra látni és átélni, ahogy ennyi fiatallal dicsőítettük Istent, és örömmel töltött el, hogy szinte mindenki áldozott.

A mise után a művelődési házban folytatódott a rendezvény, ahol a bugaci ifisekkel előadtuk Karinthy Frigyes Visszakérem az iskolapénzt című darabját. Nagyon izgultunk mindannyian, hogy jól fog-e sikerülni. Mielőtt elkezdődött volna, a függöny mögött áldást kértünk Ruskó Norbert és Kis István atyáktól, mely erőt és bátorságot öntött belénk, szereplőkbe. Jól sikerült az előadás, mindenki tapsolt, és ez nagyon jólesett mindannyiunknak.

Ezután egy kis agapé várta a vendégeket, majd következett a közös tánc. Több mint százan voltunk: sok új embert ismerhettem meg. Hála és köszönet az izsák és csépai fiataloknak, akik sok új érdekes, izgalmas táncot tanítottak nekünk!

Köszönöm a szüleimnek, Szabó Csabának és Szabóné Beatrixnek, hogy megszervezték és megrendezték nekünk ezt a bált! Bízom abban, hogy jövőre is együtt lehetünk mindazokkal, akik jelen voltak, és szeretném, ha majd újra új barátokkal gazdagodnék.

Szabó Kamilla