Régiós Találkozó - Bugaci Bál 2019 - beszámoló

A képgaléria itt tekinthető meg.

Idén is megrendezésre került a bugaci Tavaszköszöntő Bál, ami a kiskunfélegyházi ifjúsági régió tavaszi régiós találkozója volt. Szentmisével nyitottuk meg a programot, és a helyieken túl a kiskunfélegyházi fiatalok is bekapcsolódtak a zenei szolgálatba. A templom megtelt fiatalokkal: jó érzés volt látni őket, ahogy együtt énekelnek. A szentmise főcelebránsa Ivanics Zoltán ifjúsági referens atya volt, Finta József pasztorális helynök és Kiss István plébános atyák koncelebrálásával.
A szentmise után a művelődési házban agapéval folytatódott a program. Körülbelül nyolcvanan voltunk: igaz, kevesebben, mint tavaly, de én jobban éreztem magam, mert számomra családiasabb volt. Az agapé után kezdődött a műsor, amelyben mi, a bugaci ifisek egy buszos jelenetet adtunk elő. A közönség soraiból így hívtunk fel statisztákat a színpadra: ők töltötték fel a busz üres székeit. A mi műsorunk után a helvéciai ifisek adtak elő egy látványos táncot.
A műsor után kezdődhetett a bál. Öröm volt látni, hogy szinte mindenki táncolt. A tánc lehetőséget teremtett az ismerkedésre és a beszélgetésre. Idén is megismerkedtem új emberekkel, akikkel szeretném tartani is a kapcsolatot, hiszen fontos olyan emberekkel barátkozni, akik hozzám hasonlóan közel vannak Istenhez.
Végtére is én nagyon jól éreztem magam, és remélem, a résztvevők is ilyen érzésekkel gondolnak vissza a találkozóra. Szeretném, ha jövőre is összegyűlnénk, hogy együtt lehessünk és további barátságok kötődhessenek közöttünk.

Szabó Kamilla

Az esemény az EFOP-1.3.7-2017-00289 azonosítószámú pályázati projekt (Római Katolikus Főplébánia, Kiskunhalas) támogatásával valósult meg.

Dátum: 
2019. május 2.