BÁZIS Ifjúsági Tábor 2020 - beszámoló

Második alkalommal került megrendezésre 2020. augusztus 17-22. között a BÁZIS Ifjúsági Tábor, amely a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye ifjúsági tábora.
 
Pálosszentkúton gyönyörű, nyugodt környezetben várták a szervezők a 14 és 25 év közötti fiatalokat. A tábor témája a „Próbatételek” voltak, az ehhez kapcsolódó mottó: „felejtem, ami mögöttem van, és nekifeszülök annak, ami előttem van” (Fil 3,13), végigkísérte az egész tábort.
 
 
A szervezők fontos célja volt a közösségépítés, így rengeteg izgalmas, egymás megismerését segítő játékkal, programmal készültek: többek között a kiscsoportos beszélgetések, játékok, méta, félnapos túra, és az akadályverseny alkalmával kerülhettek közelebb egymáshoz a fiatalok a hét folyamán.
 
 
 
Esténként sem unatkoztak a résztvevők, hiszen volt éjszakai túra, táncház, az utolsó este pedig a tábortűz adta meg a hangulatot. Az esti szabadprogram alatt előkerültek a társasjátékok, volt lehetőség beszélgetni vagy egyedül elcsendesedni a Mária-kegyhely állandóan nyitott ajtajú templomában.
 
 
 
A tábor tetőpontját a szerdai lelkinap jelentette, amikor Bobek Tamás atya tartott előadásokat sebzettségeink feldolgozásáról és a boldog, keresztény életről, majd a délután folyamán ezeket dolgoztuk fel kiscsoportban. A napot zenés-csendes szentségimádással zártuk, ahol segítséget kaptunk nehézségeink elengedéséhez és új lendületet vettünk céljaink eléréséhez.
 
 
Remélem a tábor mindenkinek tudott újat mutatni, amiből tanult, amiből új erőre kapott az élete előrelendítéséhez! 

A tábor az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Lajosmizsei Jászok Ifjúsági Egyesület, IFJ-GY-20-A-0402), a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Ifjúsági Bizottsága és a Parázs Pasztorális Központ támogatásával valósult meg.
 
Hajma Ágnes
(Fotó: Kristó Luca)

 

Dátum: 
2020. augusztus 31.