XXXI. Bugaci Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábor

Móricgát, 2022. július 31. - augusztus 7.
 

IDŐPONT
2022. július 31. - augusztus 7.
 
HELYSZÍN
Hittanya
6132 Móricgát, Bezsenyi dűlő 104.
 
TÉMA
Keresztény vagy? Normális vagy? Normális vagy!
 
JELENTKEZÉS
Előzetes regisztráció 2022. június 30-ig.
JELENTKEZÉSI LAP
 
MEGHÍVÓ
Azt, hogy valaki hiszi, hogy van Isten, nem különösebben tartják furcsának a szekularizált Európában sem. Azonban ha valaki komolyan igyekszik is megélni a hitét: rendszeresen jár templomba, fontosnak tartja az egyházi szertartásokat, és főleg ha a tetteit a keresztény erkölcsi elvek szerint igyekszik irányítani, bizony már sok értetlenséggel találkozik. „Normális vagy?” – kapják a kérdést nem is egyszer társaiktól, környezetüktől azok a fiatalok, felnőttek, akik keresztény hitük elveit követve a többség véleményétől vagy az aktuálisan divatos trenditől eltérően gondolkodnak, döntenek, cselekszenek.
   Igen, normális vagy! – szeretnénk megnyugtatni a hívő fiatalokat az idei lelkigyakorlatos táborunkban. Sajnos a társadalmunkat szétziláló, megosztó problémák, a zavaros ideológiák és az erkölcsi süllyedés figyelmen kívül hagyása egyre több olyan bajba sodorják bele a mai embert, amelyeket már nem lehet letagadni. Lassan azt sem tudjuk – szó szerint! – fiúk vagyunk-e, vagy lányok? Évszázadok, sőt most már évezredek tapasztalata mutatja, hogy a krisztusi hit és életforma éppen a természetesség útját követi a már nem természetessel, sőt természetellenessel szemben. A normalitást képviseli azzal szemben, ami már nem normális.
 
Várunk mindenkit: elsősorban fiatalokat, de hittanos gyerekeket, családokat is!
 
Hozzatok jegyzetfüzetet, Szentírást, hálózsákot, laticelt, s aki csak teheti, sátrat! Viszont ne hozzatok zenelejátszókat, laptopot és hasonló zajkeltő, zavaró tényezőket! Ne hozzatok magán élelmiszereket sem: chipset, üdítőt stb. Vagy ha mégis, akkor az közös!
 
Adományt (élelmiszer, gyümölcs, tisztítószerek stb.) szívesen fogadunk. Kérjük, hogy az adományozók a lent megadott elérhetőségeken előre jelezzék, mit és mennyit tudnak adni!
 
A tábor napirendjében helyet kapnak a témában járatos papok, szerzetesek, világi szakemberek előadásai, melyeket kis csoportokban beszélgetés során mélyítünk el. A lelkigyakorlatos jelleget erősíti a napi gitáros szentmise, a közös imádság, a szentségimádás. Ugyanakkor fontosnak tartjuk az ismerkedést, a közösségépítést, a jó hangulatot is. Ezért gondoskodunk arról, hogy ne hiányozzon a sport, a játék, a túra, a kézműves foglalkozások, a zene és tánc sem, valamint sok újabb programmal várunk benneteket.
 
Kérünk Benneteket, hogy minél szélesebb körben ismertessétek ezt a meghívást, hogy más hittanosok, fiatal barátaitok is részt vehessenek ezen a programon!
 
KÖLTSÉGEK
Tábordíj: 16.000 Ft/fő/8 nap
Nagycsaládos kedvezmények:
   Egy családból 2 fő: 14.000 Ft/fő
   Egy családból 3 fő vagy afölött: 13.000 Ft/fő
3 éves kor alatt ingyenes
3-7 éves korig 8.000 Ft/fő
Napidíj: 2.500 Ft/fő
 
KAPCSOLAT
Dr. Finta József általános helynök, táborvezető: 06 20 917 7621, giuseppefinta@gmail.com 
Dr. Kapus Krisztián táborszervező: 06 20 977 1497, kapusk@gmail.com
 
A rendezvény a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Ifjúsági Bizottsága támogatásával valósul meg.
Plakát: