Mindszenty vetélkedő

FELHÍVÁS

A Keresztény Élet Szerkesztősége, a Lakiteleki Népfőiskola (Hungarikum Liget), a Mindszenty Társaság és a Lakiteleki Eötvös Iskola

PANNONIA SACRA - MINDSZENTY JÓZSEF ÉLETE ÉS KORA
c
ímmel csapatversenyt hirdet anyaországi és határainkon túl élő általános iskolás korú (10-15 éves) és középiskolás korú (15-19 éves) fiatalok részére.

A háromfős csapatok a vetélkedő feladatait 2023. február 5. és 2023. március 5. között kéthetente olvashatják a Keresztény Élet hasábjain. Az egyes fordulók postára adási határideje a megjelenés dátumát követő 10. nap. A feladatlapok elérhetők a www.keresztenyelet.hu és www.eotvosiskola.hu oldalakon is.

A három írásbeli forduló alapján korcsoportonként a legjobb eredményt elérő 20-20 csapatot hívjuk meg a 2023. április 20-22-én megrendezésre kerülő elődöntőre és döntőre a Lakiteleki Népfőiskolára, a Hungarikum Ligetbe. A döntő résztvevői értékes könyvjutalmakban részesülnek.

A vetélkedő védnökei Czoborczy Bence, a Keresztény Élet főszerkesztője, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Mindszenty Társaság elnöke.

Jelentkezni az első forduló megoldásának beküldésével lehet. Nevezési díj nincs. Szeretettel várjuk egyházi és világi iskolák, egyházközségek, hittancsoportok, baráti társaságok csapatait! Egy –egy intézményből, közösségből tetszőleges számú csapat indulhat a versenyen.
A megfejtéseket a Lakiteleki Eötvös Iskola - 6065 Lakitelek Kiss János u. 1. címre várjuk. Kérjük, a borítékra írják rá a játék címét: Pannonia Sacra

A felkészüléshez ajánljuk:

A Mindszenty Társaság honlapja: http://www.mindszenty.hu/
A Mindszenty Alapítvány honlapja: https://www.mindszentyalapitvany.hu/alapitvany
Mindszenty J.: Emlékirataim: http://ppek.hu/szit-pdf/Mindszenty_Emlekirataim_facsimile.pdf

További felvilágosítás kérhető a 70-931-7808-as számon Olajos Istvántól.